Lupeni - sau Schylwolfsbach în germană,care se traduce Pârâul Lupului pe Jiu - este un municipiu din judeţul Hunedoara, având o populație de 31.642 locuitori. Este al doilea oraș ca mărime al Văii Jiului, fiind situat în partea de vest a depresiunii Petroşani, la o altitudine de circa 675–725 m față de nivelul mării şi o distanță de 18 km de Petroşani. Din anul 2003 Lupeniul are statut de municipiu.

luni, 7 martie 2016

ÎN LOC DE GHIOCEI... GUNOAIE!!!

   Iarna a trecut - cel puțin calendaristic - și primele raze de soare și-au făcut "simțită" prezența: s-a topit zăpada și au răsărit de sub ea... gunoaiele!
   În ultima vreme tot mai mulți lupeneni sunt TERIFIAȚI (și pe bună dreptate) de ceea ce le este dat să vadă în jurul lor: pungi, bidoane, cartoane, resturi menajere, pamperși împuțiți și o mulțime de alte mizerii, care "împodobesc" de la un capăt la altul orașul. Se pare că în nici un cartier al Lupeniului lucrurile nu stau diferit.
   Cei care ar trebui să se ocupe de buna administrare a orașului, NU O FAC. Cetățenii ridică din umeri neputincioși: e atât de multă mizerie încât și dacă și-ar lua toți liber de la serviciu o săptămână, nu ar reuși să termine curățenia. Firma de salubrizare încasează banii - desigur - dar din anumite motive, cunoscute la nivel local, nu își face treaba. Și nu de azi, de ieri, ci de ANI DE ZILE.
    Jegul care stăpânește în tot orașul poate pune ÎN PERICOL SĂNĂTATEA ȘI VIAȚA LUPENENILOR, dar nimeni nu pare să fie interesat de acest aspect. Din contră, cei care ar trebui să ia măsurile necesare, sunt ocupați cu alte treburi: pupe, îmbrățișări, strângeri de mână și împărțit de zâmbete și promisiuni. Poate la vară și-or face voturile. 
   De cele mai multe ori realitatea bate filmul și te îngrozește mai mult decât cel mai tare film horror!!! Sunt curios pe când un FOCAR DE HEPATITĂ ȘI LA LUPENI?!?!





   Imaginile prezentate sunt captură de pe o pagină de socializare și au fost postate zilele acestea de localnici din municipiul Lupeni, revoltați de mizeria sufocantă din oraș.
   Cred că se impune și o consultare a cetățenilor cu privire la acest aspect, astfel că, în partea din dreapta a paginii blogg-ului veți găsi un sondaj de opinie. 

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu