Lupeni - sau Schylwolfsbach în germană,care se traduce Pârâul Lupului pe Jiu - este un municipiu din judeţul Hunedoara, având o populație de 31.642 locuitori. Este al doilea oraș ca mărime al Văii Jiului, fiind situat în partea de vest a depresiunii Petroşani, la o altitudine de circa 675–725 m față de nivelul mării şi o distanță de 18 km de Petroşani. Din anul 2003 Lupeniul are statut de municipiu.

miercuri, 30 martie 2016

SCANDAL MARE ÎN PSD LUPENI

   Cu aproximativ o lună înainte de startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Lupeni s-au înscris 7 candidați: 5 propuși din partea partidelor politice, iar 2 anunțându-și candidatura independentă.
   Desigur, politica este o "curvă" și multe se pot petrece în continuare, iar nimic nu este bătut în cuie. Surpriza vine totuși din partea Partidului Social Democrat.
   Până în acest moment PSD nu a nomilizat nici un candidat pentru fotoliul de primar al Lupeniului. Actualul edil, Cornel RESMERIȚĂ nu a fost confirmat ca și candidat pentru un nou mandat, fapt nemaintâlnit până acum, dumnealui fiind mereu primul care își anunța oficial candidatura și cu 6 luni înainte de alegeri. 
   Am încercat să obținem o lămurire în acest sens, iar surse din cadrul social-democraților hunedoreni ne-au confirmat faptul că actualul primar al orașului nu se mai bucură de susținerea organizației județene și nici de susținere de la centru, Liviu Dragnea fiind unul dintre cei care s-ar opune unei noi candidaturi a actualului edil: "Sunt 100% șanse ca Resmeriță Cornel să nu fie candidatul PSD Lupeni (...)" a precizat una din sursele amintite.
   Cum este firesc am cerut lămuriri suplimentare cu privire la numele viitorului candidat: "Este război. Nu s-a căzut încă la pace. Șansele sunt 50-50 să fie tot un membru al familiei (n.n. Resmeriță) ori altcineva nou".
   Am forțat puțin nota și am întrebat dacă acel membru al familiei va fi dl. deputat Cristian Resmeriță. "Nu știu, e foarte posibil să fie el. Ce-ți pot spune sigur este că nu va fi Cornel. Altceva, rămâne de văzut. Mai ai răbdare câteva zile".
   Cum câteva zile nu înseamnă o infinitate, așteptăm cu mare interes să aflăm numele atât de misterios al noului candidat social-democrat care va intra în lupta pentru primăria municipiului Lupeni. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu