Lupeni - sau Schylwolfsbach în germană,care se traduce Pârâul Lupului pe Jiu - este un municipiu din judeţul Hunedoara, având o populație de 31.642 locuitori. Este al doilea oraș ca mărime al Văii Jiului, fiind situat în partea de vest a depresiunii Petroşani, la o altitudine de circa 675–725 m față de nivelul mării şi o distanță de 18 km de Petroşani. Din anul 2003 Lupeniul are statut de municipiu.

miercuri, 2 martie 2016

LUPENI - "orașul foamei" - DE MĂRȚIȘOR... ceapă și cartofi



Ieri s-a sărbătorit "prima zi de primăvară" - 1 martie - și după cum era de așteptat, liderii politici de seamă, urmați îndeaproape de indivizii care formează "aparatul de propagandă" au dat iama în stradă, "ca vitele-n lucernă". (E o figură de stil, nu o luați în nume de rău). Este perfect normal să se petreacă astfel de evenimente, cu atât mai mult cu cât anul acesta este... Ați ghicit!... AN ELECTORAL. Nimic nou, toate-s vechi, însă reacțiile oamenilor sunt ciudate. Ciudate din punctul meu de vedere, deși iele fac parte din realitatea cotidiană românească și par să nu se schimbe vreodată. Cel puțin nu cu generațiile actuale. 
   Desigur că astfel de acțiuni s-au desfășurat și la LUPENI. Nu știu ce au făcut celelalte partide mici, dar principalele combatante în lupta pentru putere la nivel local (PNL și PSD) au dat ture de oraș, împărțind... DIVERSE: flori, mărțișoare, pupe, îmbrățișări, strângeri de mână, promisiuni, urări de bine și chiar plase cu alimente. Iar oamenii vorbesc... vorbesc acum despre cele petrecute ieri. Unii pro, alții contra; unii sunt fericiți și mulțumiți, alții critică. Gura lumii e slobodă și nu întotdeauna adevăr grăiește. Mă rog, fiecare cu percepția lui, în funcție de puterea sa de înțelegere. Cam limitată ce e drept, din multe considerente. 😨😨
   Cu toate că sunt conștient că foarte puțini vor fi cei care vor citi cele ce scriu, o fac totuși, pentru că, poate, într-o bună zi, și lupenenii mei vor deschide ochii din somnul adânc care-i ține paralizați undeva departe de REALA REALITATE și vor mai gândi și cu capul, nu doar cu stomacul.
   Să analizăm puțin lucrurile în funcție de evenimentele petrecute în ultimul timp și, bineînțeles, de reacțiile "populare". Adică ale norodului. Și avem așa:
1. Că partidele politice împart flori și mărțișoare (🌸🌹🌺) doamnelor și domnișoarelor pe stradă, în zi de sărbătoare - o normalitate; nimic ieșit din comun. Până la urmă este un gest frumos și trebuie tratat ca atare.
2. Că se împart plase cu alimente (am înțeles că acestea conțineau cartofi, ceapă, ulei și făină), nu este nici aceasta o noutate. Și nici o ilegalitate. Până la urmă e dreptul fiecăruia de a da ce vrea, cui vrea. Alta este problema, în viziunea mea: acceptarea. 
   Aici este "cancerul", în atitudinea prostimii, nu în acțiunile politicienilor. Ei știu bine ce fac și fac exact ceea ce trebuie. În cazul în care nu v-ați prins încă, PSD LUPENI cunoaște cel mai bine strada, oamenii, felul lor de a fi; cunoaște întocmai realitatea și acționează perfect! La fix! Asta înseamnă să ai o STRATEGIE bine pusă la punct. De asta ies mereu învingători. Pentru că știu ce cere prostimea! Și pentru asta trebuie FELICITAȚI! Fiincă sunt oameni deștepți.
   Tot dăm vina pe faptul că au lăsat baltă orașul și și-au urmărit propriile interese. Poate au făcut-o, poate nu. Dacă s-au produs ilegalități, ne va lămuri în timp justiția. Dar vina nu este a lor. Nu în momentul de față! Ci a oamenilor de rând care ACCEPTĂ. Acum v-ați prins care e filmul?
   Să primești un mărțișor sau o floare de 1 martie este perfect normal. Un gest frumos care merită apreciat. De oriunde ar veni. Dar să primești o plasă cu ceapă și cartofi - ca ultimul muritor de foame - este o umilință. Este o rușine crasă. Odioasă. Grotească. Nu pentru cel care o oferă, ci pentru tine - SCLAVUL FOAMEI - care o primești. 
   Oricât de sărac ai fi, trebuie să îți păstrezi demnitatea de om. NU SĂ LINGI CA UN CÂINE FLĂMÂND MÂNA CARE ÎȚI ARUNCĂ UN OS DE PEȘTE. 
   În final, mă repet: nu-i judecați pe cei care au dat; ei au făcut EXACT ceea ce trebuie! Judecați-vă pe voi, cei care ați primit, că le-ați demonstrat încă o dată cât de FOMIȘTI SUNTEȚI, CÂT DE LIPSIȚI DE ORGOLIU ȘI DEMNITATE, cât de mult cereți să fiți UMILIȚI ȘI TRATAȚI CA NIȘTE VIERMI. 
   ASTA E REALITATEA... ȘI MAI RĂU DECÂT ATÂT, aceasta este MENTALITATEA!!!
   

4 comentarii:

  1. Pai si ce e de mirare aici? Peste tot prostii se vand pe nimic. Foameeeeee baaaa!!!! Asta e. Trist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când sărăcia spirituală/mentală se îmbină cu cea materială, lucrurile devin cu adevărat alarmante; și am spus de ce: pentru că oamenii își pierd orice urmă de demnitate, de luciditate, de mândrie (tu, ca individ, devi un nimic practic). Mă repet a treia oară: nu e vina politicienilor. Ei își fac treaba. Este vina prostimii că o cere... cei care acceptă orice, oricând, oricum și de la oricine. Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor va fi Împărăția Cerurilor, dar după ce vor trăi chinuiți, ca viermi, în propriul Iad pe care - din prostia lor - și-l crează pe pământ.

      Ștergere
  2. Poate orasul groazei ca arata in ultimul hal, plin de mizerie, cu cladiri care stau sa cada, cu vaci pe strada, caini mai multi decat locuitorii orasului si totul datorita implicarii primarului Resmerita. Pe primul loc oamenii domnu primar, ca de fiecare data. Mai rau ca la Cuca Macaii

    RăspundețiȘtergere
  3. STOP!
    Va invitam acum sa cunoasteti mai multe despre o oportunitate foarte noua prin care va puteti completa veniturile dv. in timpul liber sau oricand doriti! Va asiguram ca totul este foarte, foarte serios si legal si ca puteti sa incepeti cu toata increderea! Este nevoie de rabdare, perseverenta si multa incredere in sine. Se ofera contract de commision legal. Intruirea se face gratuit prin lectii in format PDF sau WORD. Obtine-ti mai multe detalii daca trimite-ti un email cu textul info” la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere