Lupeni - sau Schylwolfsbach în germană,care se traduce Pârâul Lupului pe Jiu - este un municipiu din judeţul Hunedoara, având o populație de 31.642 locuitori. Este al doilea oraș ca mărime al Văii Jiului, fiind situat în partea de vest a depresiunii Petroşani, la o altitudine de circa 675–725 m față de nivelul mării şi o distanță de 18 km de Petroşani. Din anul 2003 Lupeniul are statut de municipiu.

luni, 21 martie 2016

UN LUCRU ORIBIL SE ÎNTÂMPLĂ CHIAR SUB OCHII TĂI!!!

Ceea ce se petrece în municipiul Lupeni este cu adevărat un lucru dureros, dar mai trist decât atât este că acest lucru se petrece chiar sub ochii noștri. Un oraș bine industrializat altădată, Lupeniul se zbate astăzi în mizerie și sărăcie, iar nimănui nu pare să-i pese de acest lucru: nici autorităților guvernamentale, nici administrației publice locale, iar locuitorii orașului - cei care au puterea de a schimba destinul locului în bine - se complac în situația dezastruoasă în loc să-și manifeste public nemulțumirile, să ia atitudine și să-i tragă la răspundere pe cei responsabili.
   Desigur, nu trăim în juglă, să ne dăm în cap unul altuia, dar avem la îndemână, noi, cetățenii, o metodă prin care îi putem sancționa drastic pe cei care se fac vinovați de "moartea clinică" în care se află acum orașul: VOTUL!
   Conform constatărilor presei locale, a celei centrale și a oamenilor de aici, municipiul Lupeni se află la limita cea mai de jos a subzistenței: sărăcia a atins cote alarmante, lipsesc oportunitățile în orice domeniu, investițiile se fac doar în anii electorali și nici acelea nu se finalizează, drumurile sunt pline de gropi, trotuarele și aleile reprezintă adevărate trasee de aventură, orașul arată mizerabil, împânzit de gunoaie peste care tronează haite de câini vagabonzi și printre care mișună mii de șobolani. Un pericol de infecție pentru populație și o carte de vizită penibilă pentru un loc care ar putea fi atât de pitoresc.
   Presa locală scoate la iveală în fiecare zi noi scandaluri de corupție la nivel local, vorbește tot mai mult de grupuri sau grupări de interese, clanuri mafiote, amenințări, loviri, aspecte care transformă orașul într-un adevărat IAD. 
   Din păcate, lupenenii preferă să nu facă nimic! Sunt resemnați! Speriați! Prostiți! Îndobitociți! Ne plângem unii altora, dar nu luăm atitudine. Ne văicărim ca niște fete mari, dar nu schimbăm nimic. Oare de ce? Și până când? 
   Un lucru oribil se întâmplă chiar sub ochii tăi: Lupeniul - orașul tău - moare, iar tu ai obligația să faci ceva! Să-l readuci la viață! Atenție!!! 2016 ESTE AN ELECTORAL! DECIZIA ÎȚI APARȚINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu